Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων

Συνέντευξη παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων, συμπληρώνοντας ρεπορτάζ του δικτύου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΦ υπογράμμισε τα εξής:

  • Είναι οικονομική «αυτοκτονία» να μη χρησιμοποιούμε τα φάρμακα που παράγουμε. Οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουν ποιοτικά φάρμακα με χαμηλό κόστος, ωστόσο τα φάρμακα αυτά δεν χρησιμοποιούνται στο επίπεδο που θα έπρεπε.
  • Οι Έλληνες παραγωγοί φαρμάκου μπορούν να παράγουν φάρμακα και να καλύψουν το 60% της εγχώριας αγοράς φαρμάκου, ενώ τώρα κατέχουν μόνο το 23% της αγοράς.
  • Αν και κανείς δεν αποτρέπει τους Έλληνες γιατρούς από το να συνταγογραφούν ελληνικά φάρμακα, η συνταγογράφηση στρέφεται σε πιο γνωστές και πιο ακριβές εισαγόμενες δραστικές ουσίες. Το σύστημα υγείας ουσιαστικά «ευνοεί» τα πιο ακριβά φάρμακα.
  • Η Ελλάδα διαθέτει 27 μονάδες παραγωγής φαρμάκων και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας μετά τα πετρελαιοειδή.
  • Οι εγχώριοι παραγωγοί εξάγουν φάρμακα αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, κυρίως σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του κ. Τρύφων στο Bloomberg καθώς και το ρεπορτάζ του δικτύου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία με τίτλο “Greece’s Locally Made Drugs May Offer Cure for Excess Spending” («Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να προσφέρει θεραπεία για την υπέρβαση δαπανών») είναι διαθέσιμο στον εξής σύνδεσμο:

www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-31/greece-s-locally-made-drugs-may-offer-cure-for-excess-spending