ΠΕΦ Professional Development

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης Regulatory Affairs

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας – ΠΕΦ έχοντας ως στόχο να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους προχωρά στην έναρξη του Β’ εκπαιδευτικού κύκλου της πλατφόρμας επαγγελματικής εξέλιξης ΠΕΦ Professional Development, στο γνωστικό αντικείμενο Regulatory Affairs.

Σε ποιούς απευθύνεται

Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 και απευθύνεται σε επιστήμονες, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων Επιστημών Υγείας, Χημείας, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Χημικών Μηχανικών, με θέληση να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας και να διεκδικήσουν δυναμικά την επόμενη θέση εργασίας σε μια από τις εταιρίες-μέλη της ΠΕΦ.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΠΕΦ Professional Development” είναι η παροχή στους νέους επιστήμονες εξειδικευμένων γνώσεων, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για απασχόληση και σταδιοδρομία σε θέσεις εργασίας που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση στην ελληνική βιομηχανία φαρμάκου.

 

Πληροφορίες Προγράμματος

Α. Πρόγραμμα REGULATORY AFFAIRS

Ημερομηνία έναρξης: 29/01/2024
Διάρκεια προγράμματος: 6 εβδομάδες, (εργάσιμες μέρες – 15 ώρες την εβδομάδα –  απογευματινές ώρες 18:00 – 21:00)
Συμμετοχή: Δωρεάν

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ REGULATORY AFFAIRS

Tο Πρόγραμμα Regulatory Affairs που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΠΕΦ θα εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες σχετικά με το κανονιστικό σύστημα αδειοδότησης και κυκλοφορίας των φαρμάκων.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η σαφής κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα φάρμακα εγκρίνονται και κυκλοφορούν, δεδομένου ότι το κομμάτι αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα γίνει ανάπτυξη σχετικά με την νομοθεσία για την έγκριση, κυκλοφορία και ασφάλεια των φαρμάκων με βάση τις κανονιστικές διατάξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώση για όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης χημικών, βιοτεχνολογικών και λοιπών κατηγοριών φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και στις μετεγκριτικές διαδικασίες (τροποποιήσεις, ανανεώσεις κλπ). Επιπλέον, η εκπαίδευση για τη δομή, την οργάνωση και την ολοκλήρωση του φακέλου ενός φαρμακευτικού προϊόντος έχει ως απώτερο σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να στελεχώσουν φαρμακοβιομηχανίες ως Regulatory Affairs Experts.

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Airotel Στράτος Βασιλικός (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα), καθώς αποτελείται από θεωρητικά τμήματα και βιωματικά workshops.
  • Οι εισηγητές του προγράμματος θα είναι έμπειρα στελέχη των εταιριών-μελών της ΠΕΦ και του φαρμακευτικού κλάδου.
  • Το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.
  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης κατόπιν εξετάσεων από τον Φορέα TUV HELLAS.

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων Επιστημών Υγείας, Χημείας, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Χημικών Μηχανικών.
  • Άμεση διαθεσιμότητα και δέσμευση για συστηματική και πλήρη παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος

 

Διαδικασία Αιτήσεων & Στάδια Συμμετοχής

Για το Πρόγραμμα REGULATORY AFFAIRS η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31/12/2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω συνέντευξης, λαμβάνοντας υπόψη και τον τελικό βαθμό πτυχίου.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 20/01/2024.

 

• Πότε θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινές, 15 με 20 ώρες την εβδομάδα (εργάσιμες μέρες – απογευματινές ώρες).

• Πού θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα;
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, σε ειδικά διαμορφωμένες για το σκοπό της εκπαιδευτικής διαδικασίας αίθουσες κεντρικού ξενοδοχείου.

• Η φυσική παρουσία είναι υποχρεωτική;
Επί του παρόντος, ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορά δια ζώσης υποχρεωτική παρακολούθηση καθώς τα μαθήματα αποτελούνται τόσο από θεωρητικό σκέλος όσο και από βιωματικά εργαστήρια (workshops).

• Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας
Επί του παρόντος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα.

• Σε ποια γλώσσα θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα;
Τα μαθήματα θα γίνονται στα ελληνικά με τη χρήση και της απαραίτητης αγγλικής ορολογίας, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο.

• Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση/ παρακολουθήσει το πρόγραμμα;
Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων Επιστημών Υγείας, Χημείας, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Χημικών Μηχανικών, που θέλουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας και να διεκδικήσουν δυναμικά την επόμενη θέση εργασίας σε μια από τις εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ.

• Μπορούν οι υποψήφιοι να εργάζονται ήδη στον φαρμακευτικό κλάδο;
Επί του παρόντος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν εργάζονται ήδη στη φαρμακοβιομηχανία.

• Πως θα γίνει η πιστοποίηση των αποφοίτων του προγράμματος;
Όσοι ολοκληρώσουν τα μαθήματα, θα υποβληθούν μετά το πέρας αυτών, σε γραπτές εξετάσεις πάνω στο γνωστικό αντικείμενο το οποίο διδάχθηκαν.

 

Για να συμμετέχετε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

 

Η υποβολή αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί.