ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πλήρης δωρεάν κάλυψη των αναγκών του φαρμακείου με Ελληνικά Φάρμακα από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

 

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πλάκα. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση με εξέχουσες παρουσίες, μεταξύ των οποίων οι: Ν. Κακλαμάνης, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Α. Γεωργιάδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ., Α. Ασημακοπούλου, Βουλευτής Ν.Δ., Θ. Πλεύρης, Βουλευτής Ν.Δ., Π. Κουρουμπλής, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Π. Μελάς, Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων, Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υγείας Κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου, Θ. Μπίρμπος, Εκπρόσωπος Υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Ε. Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Δ. Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, Ε. Κατσούλη, Εκπρόσωπος Δημάρχου Αθηναίων, Μ. Σαλμάς, τέως Υφυπουργός Υγείας, Θ. Κουμουτσάκος, τέως Ευρωβουλευτής Ν.Δ., Γ. Κουράσης, τέως Δήμαρχος Χαλανδρίου, Υποστράτηγος Ζαφείρης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Δ. Μακριδάκη, Πρόεδρος Π.Ε.Φ.Ν.Ι., Δ. Μαθιός, Πρόεδρος Σ.Β.Α.Π., Ν. Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος Σ.Β.Α.Π., Δ. Λασκαρίδου, Πρόεδρος Ε.Κ.Κ.Α., Κ. Καρατζάς, πρώην Διοικητής ASPIS BANK. Από την πλευρά της Εκκλησίας παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου απο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καθώς και οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης Δημήτριος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Θερμοπυλών Ιωάννης, Βελεστίνου Δαμασκηνός και οι Επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος και Μεθώνης Κλήμης και ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

DSC_0860

Το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακροχρόνια και διαρκή συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μετά την επιτυχημένη λειτουργία εδώ και πάνω από ένα χρόνο του πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Χαλανδρίου.

Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος ΠΕΦ

Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος ΠΕΦ

Σκοπός του νέου Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ανέργων και ευπαθών ομάδων που κατοικούν στην επικράτεια των συνολικά 145 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ΠΕΦ ανέλαβε τον αποκλειστικό εφοδιασμό του φαρμακείου με ποιοτικά Ελληνικά  Φάρμακα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τα οποία καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και περιλαμβάνουν τόσο συνταγογραφούμενα, όσο και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, πραγματοποίησε τον αγιασμό των εγκαινίων και δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η Εκκλησία σήμερα βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια με πολύ αγαθές προθέσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε πρόθυμο σύμμαχο την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας».

Ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας από την πλευρά του τόνισε: «Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ίδιος ο Μακαριώτατος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνανθρώπων μας. Αναζητήσαμε τους τρόπους για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες και βρήκαμε στο πρόσωπο της ΠΕΦ την συμπαράσταση και καθοδήγηση που χρειαζόμασταν».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ήταν και θα είναι πάντα αρωγός αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση και φροντίδα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Συνεχίζοντας, ο κ. Τρύφων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : «Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών  του πληθυσμού της χώρας μας με ποιοτικά ελληνικά φάρμακα. Συνεπώς θέτουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ομπρέλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεσμευόμαστε πως θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ώστε στην Ελλάδα της Ευρώπης το 2015, να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

DSC_1224

Νικήτας Κακλαμάνης, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος ΠΕΦ. Κοπή κορδέλας εγκαινίων.

Η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν σχετικής ιατρικής συνταγογράφησης, αφού προηγουμένως οι δικαιούχοι έχουν πιστοποιήσει στην κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την ένταξή τους στις κατηγορίες των άστεγων, ανέργων ή ανασφάλιστων.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ βράβευσε τα μέλη του Δ.Σ. και τη Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ για τη συνεισφορά τους στη στήριξη των ευπαθών ομάδων της χώρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανανεώθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Σημειώνεται πως το τροποποιημένο Μνημόνιο περιλαμβάνει μνεία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σεισμών ή άλλων καταστροφών, που θα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης φαρμακευτικής κάλυψης ευρύτερου αριθμού πολιτών για μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ΠΕΦ θα μεριμνήσει, κατά το δυνατόν, για την ενίσχυση των ποσοτήτων των προσφερομένων φαρμάκων.

Νικήτας Κακλαμάνης, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος ΠΕΦ.

Νικήτας Κακλαμάνης, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος ΠΕΦ.