Η ενέργεια αποτελεί μέρος της κοινωνικής πρωτοβουλίας της ΠΕΦ για την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των Ελλήνων.

 Τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία που ανέλαβε στο πλαίσιο της χορηγίας του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run, πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στο Δημαρχείο Πειραιά. Η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κα Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη 100 πλήρως εξοπλισμένα kit φαρμακείου για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων του Δήμου.

Η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, κα Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, δήλωσε κατά την παράδοση των kits:«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρισκόμαστε ξανά στον Πειραιά, ως αρωγοί της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν ένα μήνα από το 4moms.gr και τον Δήμαρχο Πειραιά, για τη στήριξη της σωματικής άσκησης και ευεξίας, αλλά και της υγείας των γονέων και των παιδιών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εμείς ως Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, θέτουμε ως έναν επιπλέον στόχο να έχουν όλοι οι Έλληνες, πολύ περισσότερο τα παιδιά μας, άμεση και ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως μία ελάχιστη κίνηση ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργούμε. Άλλωστε, ως θεσμικός εταίρος της Πολιτείας, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εντάσσει πάντα στην ατζέντα της ως κύριο αίτημα, την πρόσβαση όλων και πολύ περισσότερο των παιδιών μας, στα δωρεάν ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, που έχουμε ανάγκη. Μένοντας πιστοί σε αυτή μας την προσπάθεια, έχουμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να παραδίδουμε στους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, τα πλήρως εξοπλισμένα φαρμακευτικά kit, που προσφέρει δωρεάν η Ένωσή μας για όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Μέσα στο φαρμακευτικό kit υπάρχουν όλα τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες σε ένα σχολείο. Παράλληλα, υπάρχει και ένας οδηγός πρώτων βοηθειών, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει το διδακτικό προσωπικό στη χρήση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού υλικού. Με ιδιαίτερη χαρά σας τα παραδίδω κύριε Δήμαρχε και σας ευχαριστώ ξανά για την ευκαιρία ουσιαστικής συνεισφοράς που μας δώσατε».

Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ

Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ολοκληρώνεται ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run, με την παράδοση 100 φαρμακείων στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και ιδιαιτέρως  τον Πρόεδρό της, κ. Θ. Τρύφων και την κα. Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη για την στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Χριστόφορος Οικονόμου,  διευθυντές δημοτικών σχολείων, προϊστάμενοι νηπιαγωγείων, κ.α. Από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, το οποίο και διοργάνωσε τον αγώνα δρόμου Fit Kids Run, παραβρέθηκαν οι κυρίες Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη, Βιβή Μπασινά και Αμαλία Κυπαρίσση.

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά & Φαίη Κοσμοπούλου Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ