Με μακρά ιστορία στους τομείς της υγείας και της ομορφιάς

Η Adelco ιδρύθηκε το 1934 και δραστηριοποιήθηκε στην παρασκευή χρωμάτων και άλλων χημικών προϊόντων. Το 1948 ένα μεγάλο τμήμα προστέθηκε, για την παρασκευή φαρμακευτικών και αργότερα καλλυντικών προϊόντων.

Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Adelco είναι η δεκαετία του 1960, κατά την οποία  παρουσίασε το σαμπουάν OM-OR, το πρώτο σαμπουάν που παρασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη φθοριούχο οδοντόκρεμα, την οδοντόκρεμα Adelco.

Μέσα στη δεκαετία του 1970, η άνοδος συνεχίζεται και η Adelco γίνεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές, δημιουργώντας με ίδια μέσα και καθετοποιημένη παραγωγή για  φαρμακευτικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και απόλυτης αναγνωρισιμότητας, καθώς και ηγετικά brands, όπως τα Stedon, Filicine, Minitran, Paroticin, και Salopyrine, ενώ το ίδιο συμβαίνει ταυτόχρονα και στον χώρο των καλλυντικών με τα OM-OR και τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα της Adelco.

Η παραγωγή εξειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων καλλωπισμού αντιπροσωπεύει σήμερα τη σημαντικότερη δραστηριότητα της Adelco. Η εταιρεία παράγει ετησίως περίπου 4.000.000 σκευάσματα από 45 περίπου μορφές φαρμακευτικών  προϊόντων, πρωτότυπα και  επώνυμα generics σε μοναδικούς συνδυασμούς που καλύπτουν ένα ευρύ θεραπευτικό φάσμα, και περίπου 40 προϊόντα καλλυντικών.

Ένα μέρος από τα παραγόμενα προϊόντα εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Ευρώπης, Αφρικής, της Μέσης και Άπω Ανατολής καθώς και Κίνας. Όλα τα προϊόντα της Adelco είναι απολύτως εγγυημένα για την ποιότητά τους, την υγιεινή και τα υψηλά τους επίπεδα ασφάλειας.

Η εταιρεία έχει δικές της εκσυγχρονισμένες μονάδες παραγωγής σε έναν ιδιόκτητο χώρο 10.000 τ.μ. και 65 εξειδικευμένα άτομα, καθώς και μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς.

Για τον σχεδιασμό και τη διανομή των προϊόντων της, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ευρεία αλυσίδα διανομής και συνεργάζεται με διεθνείς επιχειρηματικούς οίκους του φαρμακευτικού κλάδου στους τομείς των παραφαρμακευτικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Οι πωλήσεις της Adelco το 2012 ανήλθαν σε 6,5 εκατ. ευρώ με ποσοστό αύξησης άνω του 40% περίπου.

Διεύθυνση:

Ε. Κολοκοτρώνης – Πειραιώς 37 – Μοσχάτο 183 46

Ιστοσελίδα:
http://www.adelco.gr
Τηλέφωνο:
2104819311