Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας κοντά στους πρόσφυγες με την προσφορά φαρμακευτικών προϊόντων

Η ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με το

«Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες»

 Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στέκεται αρωγός στην προσπάθεια ανακούφισης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα μας. Μέσω της συγκέντρωσης και προσφοράς φαρμακευτικών προϊόντων από τις εταιρείες-μέλη της, η ΠΕΦ ενώνει τις δυνάμεις της με τους φορείς που αυτό τον καιρό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη στήριξη του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ενέργεια Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΕΦ υλοποιείται σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία έχει ιδρύσει το «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες»,  με στόχο την οργανωμένη και συστηματική προσφορά βοήθειας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Το μεγάλο πλήθος των φαρμακευτικών σκευασμάτων που συγκεντρώθηκε από τις εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ, θα προωθηθεί και θα διατεθεί στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Πειραιά, με την βοήθεια του ΕΚΠΑ και των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε σχετικά: «Η ΠΕΦ, με αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στο συνάνθρωπο, θέλησε να συμβάλλει όσο περισσότερο μπορεί στην ανακούφιση των ανθρώπων που βρέθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες στη χώρα μας, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Η αυξημένη ροή προσφύγων και κυρίως παιδιών στη χώρα μας, δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους ως κοινωνία και γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να συνεισφέρουμε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη».